Type Here to Get Search Results !

GÜMÜŞLÜK




GÜMÜŞLÜK NEREDEDİR?

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı bir beldedir. Bodrum yarımadasının batı ucunda yer alır. Myndos antik kenti de bu bölgededir.


GÜMÜŞLÜK'E NASIL GİDİLİR?

Bodrum'da Gümüşlük minibüslerine binince 5 TL karşılığında Gümüşlük'e ulaştık. Yaklaşık 23 km mesafeyi  yarım saatte aldık. Yol bir yerden sonra sarsıcı olsa da, minibüsler daha önce başka yerde pek göremediğimiz derecede konforluydu.




TAVŞAN ADASI

Varır varmaz sahile indik. Çünkü Tavşan adasını merak ediyorduk. Gümüşlük'e Tavşan adasına yürümek için geldik desek yanlış olmaz.. Hayır hayır, yanlış yazmadım.. Bir adaya yürümekten söz ediyorum..


Bu fotoğrafta da gördüğünüz gibi, ada sahile yakın ve yürüyerek adaya ulaşabiliyorsunuz. Paçalarımızı sıvadık ve yürüdük.. Suyun derinliği en fazla dizlerimize kadar yükseliyor. 




Adada yaşayan tavşanlardan dolayı adı Tavşan adası. Adaya çıkıp günbatımını izlememizi önermişlerdi, ancak Kültür Bakanlığı ve Uludağ Üniversitesi adada kazılara başlamış. Bu nedenle ada tel örgülerle çevriliydi. Adaya ayak bastık, ama tepesine çıkamadık.




Bu uydu fotoğrafından adaya yürüdüğümüz yol çok net görünüyor. Yalın ayakla gitmenizi önermiyoruz, büyük taşlar nedeniyle rahat yürümek pek kolay değil.. Tecrübe ettim.. Deniz ayakkabısı veya terlikle yürümenizi öneririz.



Gümüşlük kumsalı çok geniş olmasa da, rağbet gören bir yer.. 



Bu koy, batılı rüzgara karşı korunmak için harika bir liman.. Pek çok balıkçı teknesi ve hatta yat bu koya sığınmış.



Deniz kenarında balıkçıları bol bir beldede, balık restoranları olmaz mı?.. Biz Tavşan adasına yürümek için gelmiştik, meğer Gümüşlük'e balık yemek için de gelinirmiş..



Eee, tabii... Balık olur da rakı olmaz mı?.. İşte bu da rakı ağacı.. Ağacın denizde olmasına şaşırmayın yahu, tabi ki denizde olacak.. Rakı-Balık kardeşliği :)



Denizdeki ağaçlarda sadece rakı yetişmemiş (?), fener de yetiştirmeyi başarmışlar.. Şaka bir yana, Fenerci adlı restoran, denizlerdeki fenerleri de akşam saati olunca ışıklandırmayı başarmış.. Bu ışıklandırma çalışması, burada kendilerinden söz etmemize ve karşılıksız reklamlarını yapmamıza neden oldu.. Eh, ne yapalım :)




Günbatımını beklerken belediyenin çay bahçesinde oturduk, çayımızı içtik.. Bu lokma tatlısının tezgahını görünce canımız çekti. "Meşhurdur Gümüşlük'ün lokması" dedi satıcı.. Meşhur mu, değil mi bilmiyorum, ama çıtır çıtır ve hafif.. Bir porsiyon daha yeseymişiz..



Vee.. işte Gümüşlük'te günbatımı.. Tavşan adasına yürümek, antik kent ve rakı-balık.. Bodrum'u boşverin, Gümüşlük'e yolunuz düşsün..


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us