Type Here to Get Search Results !

HARBİYE AÇIKHAVA SAHNESİ





21 Eylül 2013.. İstanbul'a geldik. Taksim'de arkadaşlarımızla buluştuk, görüştük.. Konser saati yaklaşırken yavaş yavaş Harbiye'ye doğru yürümeye başladık. Bu arada Gezi olaylarına neden olan alandan geçtik..



İşte, yolu yeraltına alacağız diye kesilen ağaçlardan geriye kalan beton manzara.. Burada büfeler, mağazalar, kafeler vardı.. Durakta otobüslerden inen arkadaşlarımızı beklerdik.. Yolu ikiye ayıran refujde de çınar ağaçları vardı.. Neyse, söylenmesi gereken her şey o günlerde söylendi.. Umarım söylenenlerden, gelecekteki yöneticilerimiz yeterince ders çıkarmışlardır.


HARBİYE AÇIKHAVA SAHNESİ NEREDE?


Harbiye'deki TRT Radyosu'nun önünde Hilton Oteli'ne dönüp Muhsin Ertuğrul sahnesinin önündeki merdivenlerde aşağıya indik. 



Ve Cemil Toplu Açıkhava Sahnesi'nin giriş kapıları karşımızdaydı. Yukarıdaki fotoğraf başka bir konser öncesi sıra beklenirken çekilmiş. Biz çekmedik yani..



40.Sanat yılını kutlayan İlhan İrem'i dinlemeye gelmiştik.


CEMİL TOPUZLU AÇIKHAVA SAHNESİ

1930'lu yıllarda İstanbul için bir imar planı hazırlanır. Şehircilik uzmanı M.Prost, Dolmabahçe Vadisi'ne bugünkü sahne için bir yer ayırır.

1946 yılının temmuz ayında, Lütfi Kırdar'ın İstanbul belediye başkanı olduğu dönemde temeli atılır. 9 Ağustos 1947 günü açılışı yapılır. Ancak Ankara Devlet Konservatuvarı yönetmenlerinden Carl Ebert, sahne tekniğine uygun bazı değişikliklerin yapılmasını ister. Bu değişiklikler 1950 yılında tamamlanır.

Burada sahnelenen ilk eser, Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu Sofokles'in "Kral Oidipus" adlı trajedisidir.

İstanbul'un eski belediye başkanlarından Cemil Topuzlu'nun adı 1958 yılında açıkhava sahnesine verilir.






Bizim için unutulmaz anılarla dolu bir konserdi. 4000 kişilik sahne tamamen doluydu ve 58 yaşındaki İlhan İrem 1970'li yıllarda başladığı müzik yaşamında 40 yıldır özgün tarzıyla ve yaratıcılığıyla çok özel bir yerde durmaya devam ediyor..




Arkadaşlarımızla ve İlhan İrem ile sürprizlerle dolu harika bir gece geçirdik..

Bir sonraki İlhan İrem konseri 8 Mart 2014 Dünya Kadınlar Günü'nde Bostancı Gösteri Merkezi'nde. Nereden mi biliyoruz?.. İlhan İrem söyledi :)



Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us